torstaina, toukokuuta 15, 2008

Ohjeet Suomen jääkiekkopelin katsomiseen netistä

Kopsasin tän vaan suoraan itte kirjoittamastani sähköpostiviestistä. Aattelin, että jos joku muukin ulkomailla asuva haluaa katella jääkiekkoa:

Hei, kaikille, jotka haluavat katsoa illan pelin koneeltaan tai yhistettynä telkkuun, tässä ohjeita ilmaiseen keinoon. Itte olen kattonu muutaman viime pelin menestyksekkäästi, jopa ilman tökkimistä. Tänäänhän peli tulee kuulemma vielä ihmisten aikaan, joskus ysin aikaan illalla. Eka pitää ladata TVU Player netistä. Itte latasin oman versioni muutama päivä sitten, enkä muista osoitetta mutta tässä yksi esim. http://finnish.toggle.com/lv/group/view/kl40169/TVUPlayer.htm toivottavasti se lataus toimii... Ottakaa se uusin versio. Jos ei tuo toimi, niin sitten vaan googleen ettimään muuta versiota.

Ekan pelin katoin suoraan siitä TVU playerin kanavalistasta vasemmalta valitsemalla oikean kanavan, joka oli joku NV4-jotain (kanavanumero oli jotain 60 000, ei kannata huolestua, ei siellä ihan niin montaa kanavaa ole olemassa). Viime pelin aikaan sitä kanavaa ei enää löytynyt, joten piti ottaa toiset keinot. Tuossa TVU playerissä on myös chattipalsta, josta voi kysyä ihan suomeksi neuvoa, siellä on paljon suomalaisia linjoilla ja antavat myös neuvoja. Ai niin, jotta siihen chattipalstalle voi kirjoittaa, piti eka rekisteröityä käyttäjäksi, mutta se oli ihan iisi biisi. Tämä player on ihan simppeli käyttää. Lataa se jo nyt valmiiksi ja kokeile toimivuus etukäteen.

Koska se kanava oli siis häipynyt viimeksi, piti mennä sivulle: http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=12462&part=sports Siellä on nyt näkyvillä Venäjä-Suomi-pelin tiedot, muttei vielä mitään linkkiä, mistä voisi paineskella. Linkit tulee myöhemmin illalla näkyviin, niin siellä ainaki luvataan. Sitten kun sieltä niitä linkkejä löytyy, niin painatte esim. sitä tanskalaista linkkiä, missä lukee TVU player (siis myöhemmin illalla toivottavasti). Silloin se kuva alkaa pyörimään suoraan siellä äskettäin lataamassasi TVU playerissä. Viimeksi oli myös jenkkiläisiä versioita, muttei ne toiminu.

Ratkaisin asian niin, että pistin pelin pyörimään ja samalla www.yle.fi/areena ja sieltä liveradioista Radio Suomi päälle. Ongelma on vaan sellaiset 30 sekunttia. Kuva tulee sen verran myöhässä, tietääpä ainakin, milloin maali tulee etukäteen... Lykkyä pyttyyn!

Ei kommentteja: