lauantaina, helmikuuta 23, 2008

Loman huipennus


Käytiin eilen Ski Dubaissa laskettelemassa koko porukan kanssa. Yläkuva on kylläki Kemin lumilinnasta. Isi ja Kepa ja 82v "varaisomumi" menivät pulkkamäkeen ja minä toisen vieraan kanssa isoon rinteeseen. Tuli oikeesti heti kylmä kun sinne rinteen puolelle astui. Omat talvikampeet oli toki mulla päällä kun ne kerran Suomesta raahasin. Kysyin siellä etukäteen, että jos ottaa lumilaudan, eikä sitten oikein osaakaan, ni saako tulla vaihtaan. Neiti kysyi, että osaatko sitten laskea laudalla? No joo, en oikeestaan, joskus kokeillu.. Joo ei saa vaihtaa ota sukset, täti vastas. Kerroin ottavani sukset ja kaduin heti, korjasin, että otan kuitenki laudan. Koko kaks viikkoa, mitä Suomessa oltiin vasta lomalla, haaveilin meneväni Kallille kokeilemaan laudalla, mutten menny. Nyt menin. Tokalla tiskillä antoivat luvan tulla vaihtamaan, jos ei onnistu.

Ensinnäkään meni turkasen paljon aikaa siihen hemmetin laudan kiinnitykseen kenkiin. Eikö sitä vois tehä jotenki helpommaksi? Kysyin luvan mennä sellaseen harjoittelurinteeseen, joka oli ehkä 20 metriä pitkä hiihtokoulurinne. Sain luvan 2-3 laskuun ja sitte olis mentävä tuolihissillä ylös oikeeseen rinteeseen. Aika hikistä hommaa se laudan kantaminen oliki ehkä kolmen laskun jälkeen ja ei ku isoon mäkeen. Se kaks tuntinen meni yllättävän hyvin. Ei pahoja kaatumisia, ei siis mustelmia, vain yhen kerran yhen pikkupojan sauvat osu takapuoleen ja yhen kerran meni toinen aloitteleva tooosi läheltä. Sain käännyttyä kumpaankin suuntaan ja vähän jopa kurvailin malliksi. Että ei ihan pro, mutta sinnepäin. Hah, ei kyllä. Mutta tästähän vois kyllä kehitellä uuen harrastuksen.

Nelipaikkaisessa tuolihississä sattu tietty heti muita suomalaisia samaan kyytiin. Muuten ei hissillä ajaminen mennykkään ihan rattoisasti. Yhen kerran yksin mennessäni puolimatkassa ylös setä huutaa sieltä alhaalta kovaan ääneen, että miss, miss! Mulla ei ollu sitä turvajuttua ollenkaan siinä eessä ja tietenki olin ollu koko matkan vielä kääntyneenä sinne taaksepäin juttelemaan.. Toisen kerran hissipojat joutu aika selkokielisesti kertomaan, mihin sitä hissiä mennään oottamaan. Kolmannen kerran piti vielä kertoa, että kun yksin mennään tuoliin istumaan, ni mennään sinne keskelle. Minä vaan että joo, enkä tehny elettäkään. Setä huutaa suunnilleen perään, että move your ass! Ei ihan nuilla sanoilla, mutta minä vastasin takasin, että ou you mean today, not tomorrow? Mutta siis tosi kivaa ja uusiksihan se pitää ottaa.

Suoraan laskettelusta siirryttiin pika pikaa laittomasti isin vuokra-autolla toiseen ostariin kynsihoitoon. Ja taas samat jupinat: miksi puret kynsinauhoja, lopeta se ja ala käyttään kynsinauhaöljyjä. Laitanhan mää sitä aina liikennevaloissa, sen jälkeen kun nypin kulmakarvat eka ja ehkä lakkaan kynnet. Kotiäitin luksusaikaa!

Illalla käytiin vielä syömässä ja alettiin valmistautumaan vieraitten koneen lähtöön. Katottiin netistä, että ohhoh, kone on aika myöhässä. Sen piti lähteä yöllä viien aikaan, mutta lähteeki vasta päivällä kaheltatoista. Nukkumaan vaan. Kerrtu järjestikin sitten taas ohjelmaa yöllä, huusi ja reuhtoi: "isi, kaakaota!!!!!!!!!!!" Siitä se sitten taas lähti. Yli tunnin mesuaminen ja koko porukka ihan sekasi. Nythän se tuolla tietenki taas nukkuu ku enkeli, isin vieressä. On vaan ihan tiedottomana siitä, että ens viikolla alkaa ipanan unikoulu! Vielä kun päättäis, miten sen tekis.

Ja by the way, lento on taas 2 tuntia siirtyny.

Ei kommentteja: