torstaina, helmikuuta 28, 2008

Akkojen kesken


Mies lähti Suomeen työreissulle. Toki siihen mahtuu myös Rukan reissu, joten ei pelkkää työtä. Tänään soitin ja oli jo kebabbia suuhun tunkemassa. Itellä on aina kova hinku kotimaahan ja sihaks pistää miehen viimekertaisetkin kommentit reissustaan. Sanoi olleen täysin turha reissu. Minä voisin kyllä mennä sen puolesta... Josta puheenollen olen jo alkanu selvittää kesän lentoja. Aloitin valitsemalla lähtöpäivän, joka on 12.6 ja varmaan Itävallan kautta. Ei MISSÄÄN TAPAUKSESSA enää Moskovaan. Hipon lentoja myös kyselin, mutta kuten viime syksynä kuulin, homma on menny entistäki monimutkaisemmaksi. Ei enää käsimatkatavaroissa eikä ees ruumassa vaan cargona, mitä se sitten tarkoittaakaan, muuta kuin rutkasti lisää euroja peliin. Tässä tapauksessa ei vaan auta marista, pakko maksaa.

Että siis suoraan taas sm-kisoihin, ei toki kisaamaan vaan kannustamaan muita. Ei riitä tulokset muuta ku perjantain tavalliseen kisaan. Huoliskohan joku meät joukkueeseen? Reenattu on, joo. Eilen oikeasti kävin reenaamassa. Kaks vuotta oon mielessäni kehitelly hyppyesteitä ja eilen otin vasaran ja naulat käteen. Hakkasin pujottelukeppeinä käyttämiini tikkuihin puoleen väliin naulat, joista tuli rimanpidikkeitä. Tosi kätevää. Rimat tippu tosi herkästi, joten aika takkusta oli. Mutta Hippo meni ja lujaa ja tykkäs tietenki. Jotenki pitäs niitä kontakteja vaan saaha kans tehtyä. Juoksuki on jo ohi. Järkevintä olis tehä sterilointileikkaus ens syksynä.


Miitulaisen blogissa käy kova kuhina sananvapaudesta. En voi siihen kommentoida, koska en oo ihan kärryillä. En siis siellä päinkään. Lehteä tulee luettua aika harvakseltaan, mutta radiota kuuntelen kyllä sujuvasti. Taas näitä arabi/muslimimaan kummallisuuksia. Riemuitsen päätöksestä, joka antaa youtuben näkyvyyden jatkua tässä maassa. Ostareissa näkyvyyttä on sen sijaan rajattu. Moenkin ovissa on isot tarrat uusista ohjeista. Ei rullalautoja, ei lemmikkejä, ei tupakointia, ei pussaamista... siis mitä? Ihan oikein: no kissing! Naurettiin tuossa yhessä porukassa, ettei voida enää sitten miestemme kanssa lähtä shoppailemaan, kun niille tuo vikasääntö on niin mahotonta toteuttaa. Lisäksi siellä lukee ohjeita soveliaaseen pukeutumiseen ja lupaavat puuttua jos on aihetta. Muutaman kerran ostareilla kyllä näkee ihan Suomenkin kauppoihin epäsoveliasta vaatetusta. Jos harsokankaan alta pilkistää bikinit...

Käytiin viime vieraitten kanssa moskeijassa tutustumassa. Yks ruksi lisää "tehty-listaan". Meinattiin myöhästyä, mutta onneksi se turistikierros alkoikin vasta varttia yli. Ohjeissa kiellettiin alle 5-vuotiaitten osallistuminen, mutta kaikki pääsi mukaan. Ite oltiin laitettu ennakko-ohjeiden mukaan pitkät housut ja pitkähihaiset päälle, muilla oli lähinnä caprihousuja ja hihattomia... Porukkaa oli paljon ja moskeijan toiminnasta sai hyvin tietoa. Meni aika paljon asiaa ohi, koska yks kappale 2-vuotiasta kaipas viihyttämistä. Käymisen arvoinen silti. On se moskeija kyllä ulkoapäin kauniimmannäkönen kuin sisältä.



Samalla reissulla käytiin heritage/diving-villagessa. Oltiin siellä keskellä päivää ja sanoisinko, että kuiva paikka, tuskin enää mennään. Osa oli keskeneräistä ja kuumaki oli ;( Löyettiin vielä fish, meat ja fruit&vegetable market. Lihapuoli haisi kamalalle, kalapuoli ei niin kamalalle, hedelmä- ja vihannespuoli oli ihana yllätys. Mahtavia tuoreita hedelmiä kasapäin ja halvalla. Sinne täytyis mennä uusiksi, huonona puolena vaan ihan liian pitkä matka ja ainaiset ruuhkat.

Ennenkuin mies lähti Suomeen, kävin keräämässä sille muutamista paikoista lisää tavaraa matkalaukkuun. Vierailla jäi saamatta tilaamansa silmälasit sekä teettämänsä sormus. Rillien linssit tuli yli 200 euroa Suomen hinnastoa halvemmaksi (2-teholinssit ja jotain kovitepintaa tms.). Sormus oli täyskopio kalevalasormuksesta, joka Suomessa maksaa 2900euroa, täällä sen teosta maksettiin 900euroa. Kummassakin tilauksessa ainoa miinus oli yli venähtäneet toimitusajat. No, laatua jaksaa oottaa ja kerkesiväthän ne lopulta kuljetukseen. Räikköslippiksiä olis pitäny löytää vielä 6 lisää, mutta yhtään ei battutasta/moesta löytyny. Feikkilaukkuja ei tarttenu lähteä kaukaa hakemaan vaan battutassahan niitäki myyään. Myyjän kanssa sovittiin tasaraha ja ilman kuittia veska lähti mukaan, ei mitään kassakoneeseen lyöntejä. Reilua peliä...

Kertun kanssa sujuu ok:sti. Nyt on viikon ajan joka päivä nukuttu kiltisti päikyt ja kaks tarraa on jo jääkaapin oveen tienattu hyvin sujuneista iltatoimista. Viiestä tarrasta mennään Helou Kitty-kauppaan. En tiiä, mistä se sen koko HK-homman keksi, mutta mulle sopii.

Huomenna olis karkkipäivälenkki aamulla. En oo koskaan sellasta tehny, mutta nyt isin korvikkeena sen teen. Ihan siis vaan kärrylenkki aamulla ja kaupan kautta kotiin, kait. Sitten aattelin mennä rannalle ja iltapäivällä tottisreeneihin. Kävin siellä ekaa kertaa pari viikkoa sitten. Ihan tulee KSPK:n rinkireenit mieleen. Parempi silti, että ees jotain. Kierretään myötäpäivään ja sanotaan koiralle seuraa. Pietetään makupalaa sen nenän eessä ja hoetaan "seuraa".. Hipolle silti tosi hyvää reeniä, koska ei olla koskaan tehty muitten ku työmiesten seurassa ;) Väsyy aika paljon. Toivottavasti päästäis jo joku kerta paikallaolon reeniin, sitä varten sinne menen.

Suunnittelin melkein tosissani Dania cuppiin Tanskaan menemistä, mutta ehei, eihän sinne kuulemma niin vaan mennäkään. Mistä senkin olis voinu tietää. Onneks Tallinaan kai pääsee kaikki?

Katoin pari jaksoa kauniita ja rohkeita ja nyt paljastus: Taylor oottaa Nickin lasta. Sen lisäks oon kattellu American idolseja ja voin paljastaa, että se 17-vuotias David A. voittaa koko kisan. Tällä hetkellähän niitä on kyllä vielä 20 kisaajaa jälellä, mutta varmaa tietoa silti ;)
Mulla puhelin järkytty niin pahasti siitä noin viien asteen pakkasesta, joka ski dubaissa viikko sitten oli, ettei ole toipunu vieläkään. Akku loppuu kokoajan ja kamera on mustana. Nämä kuvat on siis otettu ennen sitä jäätymistä. Ylin kuva on tulevan arkkitehti/valokuvaaja-Kertun ottama taideteos jossain kaupassa. Arkkitehtuuri kiinnostaa kovasti ja jokainen painoismallitalo täytyy käydä tarkastamassa ja niitähän täällä on ostareitten käytävät pullollaan.

Ei kommentteja: