tiistaina, tammikuuta 29, 2008

Blogikin lomailee

Joo on näköjään niin "kiireitä", ettei kirjottaa ehi. Siis kiire ei oo yhtään, mutta on muutaki tekemistä. Baarissa on käyty ja tappiin asti oltu. Käytiin kaverin kanssa tarkastamassa Kemin yöelämän tilanne ja hyvinhän se pyörii edelleen. Samaan kotimatkataksiin ängettiin kaikki Keminmaahan menijät ja ajeltiin ympäri pitäjää. Loppujen lopuksi muut kyytissäolijat olivat olleet meän kanssa samalla yläasteella samaan aikaan. Olivat vaan pari vuotta nuorempaa vuosikertaa. Voin muuten sanoa, että kyllä Dubaissa on halvat taksit.

Eilen käytiin "pakollinen" Oulun reissu. Ei se kuitenkaan mitää pakkopullaa ollu. Käytiin toisia isovanhempia moikkaamassa, Kertun serkun luona sekä oman koulukaverin luona. Vähän jänskättiin ukkia ja Liisaa, mutta lahjaksi saatu känny ja kaapista löytynyt mikki hiiri-limpsa kyllä lämmitti. Saaliiksi myös pikkuiset aino-tossut Dubain tuliaiksi. Serkkupoika oli jo iso (9kk) ja kova ähisemään. Olivat myös hommanneet yhen koiran lisää (paperiton russeli), joka oliki parasta antia. Ennestään siellä oli 2 salukia, 2 kisaa ja iso akvaario. Eläinlääkäripariskunta siis. Kaverin uutta taloa ihastelin. Että jollain on oikeesti silmää ja kykyä suunnitella oma talo ja sisustaa se vielä tuolla tavalla.

Kotimatkalla pysähyttiin "tankkaamaan" Iihin. Sinne oli ilmaantunut tien varteen Kärkkäisen kauppa plus muut tykötarpeet. Ei kyllä keritty kauaa kierrellä niitä kuppi ja kippo-osastoja kun neitille tuli kakkahätä. Hätäsesti nappasin jotain leikkelehaarukoita mukaan, tosi tarpeellista. Sitä kun asuu muualla kuin Suomessa, huomaa tarvittevansa kotimaasta vaikka mitä. Tähän mennessä olen onnistunu ostamaan vaan yhen mariskoolin, 4 isoa juomalasia ja ne leikkelehaarukat. Toki rinkkaan pitää änkeä myös uus kattila, pari dvd:tä Kepalle, muutama pussi kaurahiutaleita ja kahvia. Perjantaina pääsen Helsingin kauppoihin, mutta yritän olla järkkäämättä katastrofia sen tavaramäärän kanssa. Ainahan muutama uus lautanen aina tarvitaan. Ja onneks myös Kepa saa tuua sen 20 kiloa tavaraa.

Keli on niin lauhtunu, että käytiin taas pulkkamäessä tänään. Koko kallin laskettelurinne ammotti tyhjyyttä, joten sinne mentiin. Puolesta välistä uskallettiin laskea, mutta sanoisinko, että oli aika vaarallista hommaa. Pulkka liuku alhaalla mäkeä ylös aina suksivuokraamon ovea kohti ja ohjauksessa piti olla tarkkana. Kertun mielestä parasta hommaa ikinä ja kotiinhan sieltä ei olis haluttu lähteä. Keksittiin siinä samalla, että mennään kattomaan Kemin Lumilinna samalla reissulla. Vaatetta olis pitäny olla enempi tai ainaki mennä ei-hikisenä sinne. Kerttunen oli ihan jäässä eikä pystytty kauaa olemaan. Kierrettiin joka paikka kummiski läpi ja tosi hienolta näytti. Ravintolatilat oli mahtavat ja lumihotellien huoneet hienot. Paikka om varmasti vielä hienompi pimeällä kun valaistus on nähtävissä. Valokuvia tulossa kunhan kotikoneelle päästään.

Isilläki pyyhkii hyvin kotosalla koiravahtina. Se talo, missä asutaan siellä on nimeltään Art 4 ja lähellä on ravintola nimeltä Nandos. Sain yks ilta tekstarin, jossa luki, että ei oo kaukana enää, etteikö Art 4:sta lähtis lihalähetys Nandosiin! Ah niin mukavaa palata kotiin lauantaina.

Ai niin, onhan täällä myös harrastettu koirahommia. Tokoissa käytiin viime lauantaina mummia kannustamassa ja hyvinhän sillä meni. Ykköstulos tuli erikoisvoittajaluokasta, vaikka ruutu meniki pipariksi. Ite kävin rautaisella ammattitaidolla vetämässä muutaman tunnin agireenejä. Hah! Puoleen vuoteen en oo lajin eteen mitään, mutta olipa sekin vaihtelua ja kivaa. Näin myös pitkästä aikaa siellä reeneissä koiran, josta kyselin mahollisia pentuja. Harmi vaan, että oli uros. Oli aivan mahtava otus ja uskoisin sen pääsevän lajissa vielä pitkälle jos vaan koulutus etenee samalla tavalla. Kontakteja en nähnyt ollenkaan.

Koirahommissa meni viime viikko useammallaki ihmisellä, kun 3kk ikäinen huskyn pentu karkasi Kemissä maanantaina. Pakkastahan oli pariinki otteeseen lähelle 20 astetta ja lunta pyrytti. Ihme ja kumma pennusta saatiin näköhavainto vielä perjantaina ja lauantaina ja sunnuntaina se oli lopulta juossut ventovieraan ihmisen syliin. Sitä ehittiin ettiä yötä päivää ihmisten ja koirien kanssa.

Tänään mennään taas elokuviin, kun tuo pappa on niin hyvä vahti!

Ei kommentteja: