lauantaina, tammikuuta 05, 2008

Vieraat tulee ja menee


No ei tullu sateita. Mitä lähemmäksi lauantai tuli, sitä pienemmäksi kävi sateen mahollisuus prosenteissa. Kosteeta tänään kyllä oli, muttei sentään saetta. Vieras saatiin yöllä taksilla koneeseen. Taksi tilattiin etukäteen ja varmistussoittoa osattiin kyllä oottaa yöllä. Mutta, mutta. Isillä oli jääny puhelin piippaukselle ja olivat 14 kertaa soittaneet. Onneks vieras oli omatoiminen ja osas lähtä oikeeseen aikaan alhaalla oottavaan taksiin. Lopulta kone oli laskeutunu Suomeen pari tuntia myöhässä.

Käytiin kattomassa niitä kameleita Nad al sheban laitumilla, paitti ettei nähty yhtäkään. Kuvittelin, että niitä tallustelee siellä koko ajan, mutta kai ne oli päikyillä, kuten piti Kertulle selittää. Sen sijaan käytiin kattomassa niitä haukka parkoja, joita nämä paikalliset käyttää kait lemmikkeinään. Siellä niitä istu rivissä orsilla lakit päässä. Surkeeta katottavaa. Sieltä kurvattiin iloisimmille paikoille, flamingojen bongauspaikkaan. Se on kans jotenki tähän maahan uskomaton paikka. Sinne on rakennettu kunnollinen tönö ja "silta" sinne tönöön. Sieltä saa myös kiikarit käyttöön. Eikä maksa mitään. Siellä niitä oli kymmeniä juopottelemassa ja syöpöttelemässä. Ovat kyllä aivan uskomattoman isoja ja pelottavan näkösiä, varsinkin kun lähtevät lentoon. Käytiin samalla reissulla myös "kissarannalla" syöttämässä kulkukissoja (jotka eivät suinkaan oo kovin nälkäsiä) ja ottamassa aurinkoa. Se ranta onki kyllä paras tähän asti, matkaa vaan on 20 kilsaa..


Tänään mentiin jalitsupeliin. Pienoisten mutkien kautta stadionki löyettiin. Lipunmyyntikopilla oli aikamoinen ruuhka. Ihan kunnon kähinät oli päällä kun ihmiset yritti ostaa nopeasti lippuja jo alkaneeseen peliin. Meilläkään ei tietysti ollu eutkäteen hankittuja bilettejä, joten jonoon vaan. Onneks aikani ryysittyä ja jalkojen tallauduttua ne alko myymään naisille lippuja takaovelta... Tämä oli jonkun sheikin kärkkäämä turnaus ja me nähtiin Stuttgart vastaan joku Brasilian joukkue. Nyt myöhemmin illalla siellä pelasivat Inter Milan ja Ajax. Meän peli oli tosi rauhallinen ja katsomossa vaan murto-osa siitä väestä, joka telkkarikuvasta päätellen oli seuraamassa jälkimmäistä. Kummallista nähä niin paljon porukkaa (useita tuhansia) jossain muualla ku ostarilla. Kummallista täällä on myös se, että liput on aina niin halvat. Nämäki liput makso alle 5 euroa kipale.
Ai niin. Nyt olis tulossa lisää vieraita. Seuraavat tulee toista kertaa ja sitä seuraavat jo kolmatta. Tänään oli jo aurinkomatkojen sivuilla äkkilähtöinä pelkkiä lentoja 220 ja 230 euroa. Tosin ne ei olleet siellä enää 10 minsan päästä.

Ei kommentteja: