maanantaina, lokakuuta 01, 2007

Mitali tuli ja muut meni

No ni, nysse on ohi. Koko vuojen päätapahtuma agilityrintamalla. Yks mitali tuli Suomeen, mineille jukkuepronssia. Mahiksia toiseenkin mitaliin oli, mutta muille meni. Pikkukoirissa voiton vei sheltti 14-vuotiaan ohjaajansa kanssa. Historian ehottomasti nuorin mitalisti. Tässä on heän finaaliratavideo. Medeissä voitto meni Sveitsiin, joka maana keräs aika läjän mitaleita. Tahtoo sinne asumaan ja reenaamaan! Bordercollie valloitti medienkin voittajan pallin. Tässä on voittovideo. Ei auta, vaikka suomalainen Frodo teki yli 3 sekkaa mestaria nopeamman finaaliradan, koska eka rata meni persiilleen. Makseissa tietty voiton vei kans bortsu. Tätä videota kun kattoo, aattelee vaan, ettei ite ehkä ihan nuin hyvässä juoksukunnossa ole. Maksien voittaja oli kyllä mun mielestä kaikista paras nuista uusista mestareista, ainaki videoitten perusteella. Ens vuonna olis toiveita olla itekki kisaamassa kotikisoissa, MM-kisathan on ens vuonna Helsingissä.

On tullu tässä männäpäivinä vähän aateltua ja vertailtua eri maalaisten tapoja. Käytiin eilen Madinatissa (turistirysäpaikka, hyviä ravintoloita) ja Kerttu halus välttämättä mennä sellaseen taidepaikkaan. Siellä ystävällisen intialaismiehen kanssa keskustelin ja lopulta viimeinen kysymys oli, että kauanko olen ollu mieheni kans naimisissa? Sitä ennen keskusteltiin mm. Helsingissä olevista jääbaareista. Siellä kuulemma on aina talvisin sellasia jäästä rakennettuja baareja. Ite en oo koskaan nähny, mutta ehkä siellä joskus on ollu. Nykysillä ilmastoilla ehkä harvemmin. Puhuttiin myös kouluasioista. Mies oli kauhuissaan kuullessaan suomalaisten lasten 7 vuojen koulunaloitusiästä. Sanoi inkkarilasten menevän 3,5 vuotiaana kouluun. Hänen mielestään suomilapset ei voi pärjätä koulussa kunnolla kun niin vanhana sinne menevät. Jos mies ei olisi päästänyt suustaan tuota avioliittokysymystä, olisin alkanu kertomaan eri maiden kouluvertailuja ja Suomen ja Intian sijoittumista ehkä eri päihin sitä listaa.

Yks Suomiäiti oli käyny uuessa outlet ostarissa leikkipaikalla lapsensa kanssa. Kun oli lähössä kotiinpäin, oli leikkipaikan omistaja sanonu suomiäitille, että "you have sexy body." Suomiäiti oli kiireesti lähteny menee.

Tää on oikeesti sellanen kulttuurien sulatusuuni. Löytyy kaikennäköstä hiihtäjää. Eniten vertaillaan nuita äitejä, joilla apulaiset hoitaa lapset vauvasta lähtien. Äiti vaan menee shoppaileen ja kynsihoitoon ja meidi syöttää kakarat ja juoksee niien perässä. Pahalta tuntuu ku ihan suomalaistenkin leikkipiirissä lapsi vaikka kaatuu ja juoksee äitin sylin sijasta apulaisen syliin. Ja äiti ei ees käy töissä.

Voisko joku muuten valaista, miks tietyt intialaiset pitää sitä smurffitötteröä päässä?

Ramadanin aikaanhan pitää tehä kaikea hyväntekeväisyyttä, jotta allah tykkää. Käveltiin tänään moessa kotiäitien kanssa sellasen rahankeräystynnyrin ohi ja silmiini oikein pisti 500 dirtsun seteli eli noin 100 euroa oli jollain ollu ylimääräistä. Sadan dirtsun seteleitä siellä oli oikein läjäpäin. Aattelin kyllä laittaa sinne viereen sellasen kotiäitien kahvikassapurkin myös.

On tässä kotonaki ja automatkoilla pohittu perheen kesken, että päätetäänkö ens vuojen asuinpaikaikka rahan perusteella vai loppuuko ahneus tähän uuteen vuoteen. Että jäähäänkö tänne, jossa asuminen on ilmaista ja palkka verotonta, yritetäänkö jonnekki eurooppaan, jossa asuminen kustannetaan itte ja maksetaan verot vai vieläkö joku muu vaihtoehto siltä väliltä. Yks vaihtis olis mennä Suomeen oottamaan jotain uutta mielenkiintoista paikkaa jossain muualla maailmassa. Se kyllä houkuttelis oikeinki kovasti tällä hetkellä. Aatella, kolmen kuun päästä voin jo olla Purinalla naama huurussa juoksemassa. Kaivelin jo ens vuojen kisakalenteria, mutten löytäny. Työpaikkojaki kattelin, jos tulis tarvetta vaihtaa.

Ai nii, todistusaneistoa Kertun muutamista sanoista. On aika vaikeeta saaha neiti puhumaan käskiessä... Päässäolevan hatun on Kepa omatoimisesti valinnu pieneksi käyneitten vaatteitensa varastosta, jonka tyhjensi ystävälliseti huoneeseensa.


Huomenna oliski naistenilta, jonne on tulossa 30 suominaista. Ainoa huono asia siinä on ajankohta. Mennään iftarille, joka on siis heti auringonlaskun jälkeen, mutta kun sattuu oleen tiistai, miehen pitää tehä töitä puoli kasiin asti ja ruokailu alkaa puoli seiskan aikaan. Ei oo ku yks vaihtoehto, ottaa Kepa alkuun mukaan ja mies hakee sen sieltä sitte pois. En tiiä, mitä uut siitä tykkää. Ehkä ei tykkää.

Ai nii, ollaan saatu taas 2 uutta suomilasta tänne. Viikon sisään synty itseasiassa kolmekin ipanaa, mutta tiiän niistä vaan ne kaks.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

http://fi.wikipedia.org/wiki/Sikhil%C3%A4isyys

"Tunnettu sikhien tunnusmerkki on miesten turbaani, joka peittää leikkaamattomat hiukset."

"Hiukset ja parta ovat Jumalan lahja, joten niitä ei tule leikata."

et silleen..

"Huivi voi olla jopa 45 metriä pitkä."