lauantaina, helmikuuta 11, 2006

Ihana päivä!

Aivan ihana päivä. Kerttu alkaa pikkuhiljaa unohtaa hampaiden tulon, viime yönä herättiin vain kolme kertaa ja itsekin nukuin 23-09, siis kunnon unet. Tyttö on muutenkin tosi eläväinen ja aurinkoinen edelleen. Ostin eilen hyppykiikun vaikka joka paikassa se nimetään turhimpien vauvatavaroiden joukkoon. Ripustin sen ovenkarmeihin ja siinä tyttö ihmeissään katteli, että mikäs tää on. Viihtyi kuitenkin siinä hyvin ja vähän jo alkoi pyörähdellä ympäriinsä ja ymmärsi miten siinä voi liikkua. Itseasiassa menin kyllä kauppaan taas kerran katteleen matkarattaita, mutta niistä tulee ensi viikolla kuulemma uudet mallit, joten taas se siirtyi. En ole vielä päättänyt, raahaanko nuita Emmaljungan kauhakuormaajan kokoisia käärryjä ollenkaan sinne aurinkoon. Niillä ei välttämättä tee siellä mitään.

Päiväunetkin on nyt saanut uuden käänteen. Tyttö nukkuu aamulla pari tuntia melkein yhteen putkeen. Kerran saa käydä tutin laittamassa suuhun siinä välillä. Valvomispätkät on hieman pidentyneet, joten päivästä on yhdet päikkärit jääneet pois. Nyt nukutaan kolmet. Ja illalla 20-22 yöunille. Ja äiti kiittää! Kerkeää vähän tehdä jotain ittekki. Kuten äsken värjätä hiukset. Nämä vähäiset. Tukkaa nimittäin lähtee ihan tuppokaupalla. Ehkä se kasvaa vielä takaisin.

Hipon paperit ei sitten ole vieläkään saapuneet oikeaan paikkaan, siis edes sinne Dubain päähän. Mikko on kuitenkin saanut toimitettua uudet hakemukset perille asti monien mutkien kautta ja ehkä sieltä ensi viikolla joku lupakin irtoaa. Olis ihan kiva jo "pikkuhiljaa" päästä muuttamaan. Asunnon vuokrasopimus pitäisi saada tänään. Mikko on sopinut tapaamisen jonkun tyypin kanssa ja toivottavasti saadaan nyt mustaa valkoisella että meillä olisi koti siellä. Muuttotavarat on saapuneet satamaan jo. Kuukausihan siinä melkein menikin...

Ensimmäiset vieraat menevät (en voi sanoa että tulevat) meille kylään huomenna. Eipä ole tarjota heille vielä kuin lattiapaikka väliaikaismajoituksessa. Patjatkin on vielä kaupassa. Mikon pikkuveli psykiatrin kanssa ovat menossa. Tilanne ei ole niin paha kuin miltä kuulostaa. Kaveri vain nyt sattuu olemaan psykiatri ammatiltaan ;)

Tuosta tavaroiden raahaamisesta vähän.. Kun Helsingistä monta viikkoa sitten matkustin tänne pohjoiseen raahasin hieman tavaraa mukana. Kerttu oli vaunuissa, vaunujen tavaratilassa oli talvikengät, vaunujen sarvissa Kertun kassi ja mun reppu, vaunujen päällä (niin päällä tosiaan) turvakaukalo, mulla selässä iso rinkka, toisessa kädessä sukset ja toisessa Hipon flexi. Ihmiset hiukka katto pitkään. Menin siis bussilla keskustaan.. Keskustassa Hippo oli vaunujen takana ja joku ystävällinen rouva tarjosi apuaan suksien kanssa ja sanoi siirtävänsä ne ulos jolloin huomasi Hipon vaunujen vieressä ja totesi: "Ai sulla on koirakin!". Joo , minä kyllä selviydyn, mutta sillä kertaa taisi tulla se raja vastaan, mitä ihminen pystyy tavaraa siirtämään. Mutta tällaista se muuttaminen on. Onhan tässä tullut muutettua elämänsä aikana ensin kotoa Kemiin, sieltä Ouluun, Oulussa toiseen paikkaan, Saloon, Salosta Ouluun taas, Oulusta Helsinkiin ja sieltä nyt sitten tänne pohjoiseen ja kohta toivottavasti lähetään sinne Dubaihin.

Kävin hakeen cittarista uutta plussakorttia kun edellinen on niin vanha kuin plussakortti nyt vain voi olla. Aloin täyttää sitä kaavaketta. Nimikohdassa sanoin, että ai niin mulla on nimi vaihtunut. Sain uuden lisäkaavakkeen. Sitten pääsin osoitekohtaan, jolloin sanoin, että niin mulla on kyllä osoitekin muuttunut, ja oikeastaan olen koditon tällä hetkellä. VVA (vailla vakituista asuntoa) kuten töissä potilaan papereissa lukisi. Katto kyllä sekin virkailija vähän pitkään. Yritin selittää tilannetta ja päädyin laittamaan Helsingin osoitteen, josta posti on käännetty yli kaheksi vuojeksi tänne Keminmaahaan.

Se mikä on kaikista parasta, on tuo Torinon kisojen alkaminen. Kerkeän sittenkin katsomaan niitä täällä Suomessa. Dubaissa kun niistä ei puhuta ollenkaan. Just alkoivat yhistetyn tavallinen kisa hypyillä. Eniten ootan ehkä Palanderin laskuja, mäkihyppyä, jääkiekkoa (miesten) ja lumilautailua. Mutta kaikki kyllä käy, paitsi kelkkailu ja pikaluistelu.

Pakko vielä lisätä, kun äsken painoin tuota Next Blog-nappulaa, tuli ranskankielinen sivu vastaan. Vaikka kieltä ei ymmärrä yhtään, ymmärsin siinä olevan jonkin sortin hinnaston ja kuvien perusteella ei tartte kauheasti arvata mitä siellä myytiin, sitä itteään... Kuvien kera.

Ei kommentteja: