perjantaina, joulukuuta 19, 2008

Ähinää ja puhinaa


Sitä riittää (otsikkoa). Iltapäivästä lähtien pikkumies (kenen näkönen se nyt sitten on?) on puhissut ja ähissyt, eikä siis nukkunut kuin pikkutorkkuja sylissä. Missään muualla ei ole hyvä. Vattaa vääntää ja selkä on kaarella. Onneks sieltä välillä jotain pörinöitäki kuuluu, takapäästä siis. Nyt on kummatkin kakarat nukkumassa, pieniki simahti lopulta. Tämä on kyllä luksusta kun molemmat on ennen ysiä untenmailla, tosin itte pitäis mennä heti perään, muutenhan siitä ei iloa liiemmin ole. Pätkä nukkuu yleensä ekan pätkän 3-4 tuntia, siihen sitten loput yösyötöt noin kahen tunnin tai jopa tunnin välein loppuyö. Taas tämä teksti alkaa noudattaa saamaa (miten meillä nukutaan?) kaavaa kuin Kepan vauva-aikoina.



Aamupäivällä sentään saatiin Hermannin kanssa hommattua joululahjoja. Oltiin moessa ehkä 3 tuntia shoppailemassa ja Kepalle ja herralle itelleen löyty edes jotain. Kerttu saa legoja ison paketin plus pienempiä lahjoja (palapelejä, muovailuvahoja yms). Potkulaudalle en saanu mieheltä lupaa, on kuulemma liian vaarallinen ja 50 prosenttia kaikista rullalautailijoista yms. murtaa kätensä! No onhan se totta, itekki käteni mursin rullaluistimilla aikoinaan, mutta on tässä onneks vielä aikaa jouluun... Että jos mies menee ja ostaa sen uhkaamansa akvaarion, niin mää tiiän kyllä mun osoitteen.


Tuli yks päivä puhetta siitä, että kun on toinen tai kolmas lapsi kyseessä, sitä koittaa olla esim. heijaamatta kärryjä liialti tai nukuttamatta lasta. Jättää sen vaan nukahtamaan itekseen sänkyyn. Sitä määkin nykyään koitan ja aika hyvin oon myös onnistunu. Ihan pikku inahuksesta en enää ryntää syliin pelastamaan. Kaveri kertoi kuitenkin joskus yllättävänsä ittensä heijaamasta kärryjä. Homma menee jo niin pitkälle kolmannen lapsen kanssa, että silloin harvoin kun pääsee kauppaa yksin ilman mitään palloa jalassa, sitä hoksaa nolona heijaavansa ostoskärryjä. Ittelle ei sentään näin ole vielä käyny, tosin enpä ole vielä ilman vauva kauppaankaan menny.

Kepardi oli sitten siellä tarhassa ekan kerran. Viien minuutin jälkeen sain neitiltä luvan lähteä. Hermostuksissani lähin Hermannia pukkeleen pihalle ja oottaan puhelinsoittoa. No sitä ei kuulunu ja onneks lähistöltä löyty kahvitteluseuraakin, joten kaikki hyvin. Hain Kepan kolmen tunnin päästä eikä se ainakaan myöntäny itkeneensä. Eväistä kysyessäni sanoi, ettei tätit olleet lämmittäneet sitä nakkisoppaa, mutta oli hyvää kylmänäki! Kyselin myös millaset eväät muilla lapsilla oli, johon vastaus oli, että muilla oli vähemmän ruokaa. Määhän pakkasin sille kolmeks tunniks nakkisoppaa, banaanin, muropatukan ja 2 piparia sekä vettä. Että ainaki joku kelpaa.




Ettei kukaan luule, että Dubaissa kaikki on niin suureellista, ni kerrotaan nyt, että tänne rakennetaan maailman eka jäähdytetty biitsi! Uuen hotellin rantahietikon alle laitetaan jäähdytyslaitteet sekä siihen hiekan päälle viilennyspuhaltimet. Ei tartte turistien polttaa jalkojansa kesäkuumalla. Että mikä ilmastonmuutos? Missä?




Ja jos ei vanha hotelli miellytä, ni moukaroidaan se maan tasalle ja rakennetaan tilalle hienompi!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihana tuo duokuva!Pötky on kyllä niin poika ja kerttu niin neiti.
Et sitten laittanu pottuja ja lihapullia, makaronilaatikkoa ja kaurapuuroa matkaan. Niinko hiukopalaksi.

On teillä siellä vähä erilaiset talot, ko meillä täällä Tervolan kylällä.
Meillä on vain Kuksan motelli ja Tervolatalo. Eikä niitä moukaroida. Tervolataloki on remontoitu vanhasta työväentalosta.
Terveiset tervoalsta, jos et heti hoksannut!

Anonyymi kirjoitti...

Elvillä sama takki kun Kepalla, tosin joutuu vetään toppaa päälle ja fleeceä alle... Oasis Beachko siellä puretaan? Tanja