keskiviikkona, lokakuuta 08, 2008

Pesänrakennusta


Jostain syystä ollaan alettu tekeen oloamme täällä entistä mukavammaksi. Lähes kolmen vuojen jälkeen päätettiin ostaa sellainen (kaikilla muilla kotona oleva) vesiautomaatti. Siis sellanen, josta saa kylmää ja kuumaa vettä ja johon saa kotiovelle kannettuna vesikanisterit valmiiksi. Tähän asti ollaan raahattu selkä vääränä 1,5 litran pulloja kaupasta. Tuolla se masiina nyt tönöttää keittiössä, pitäis vielä tarrata jonkun vesifirman poikia hihasta kiinni ja ostaa niitä pöniköitä. Toinen mukavuusasia on se auto, joka ollaan varattu. Koska sen saapumisesta ei ole oikein tarkkaa aikataulua, päätettiin ottaa taas vaihteeksi vuokra-auto, joka saatiin tänään. Ihanaa, saa siis huomenna nukkua miettimättä sitä, miten mies saahaan töihin. Aamuruuhkien vuoksi taksinkin saaminen on kiven alla. Kolmas asia on vielä sanomalehen tilaaminen. Suunnilleen kilon painava paperiläjä olis jo tänään pitäny kolahtaa en tiiä minne, eihän meillä oo mitään laatikkoa/luukkua. Lehti ilmestyy joka päivä ja se on halpa tilata. Tais maksaa noin 80 euroa vuosi ja siihen samaan rahaan sai 50 euron lahjakortin joihinki kauppoihin, eli siis melkein ilmasta, ainaki verrattuna Suomen hintoihin.


Tää mukavuusasia varmaan kosahtaa sitte helmikuussa, kun olis vuokrasopimuksen uusiminen. Kuulemma nykyään saa vuokralaiset pukata ulos kahen vuojen jälkeen. Monet Suomi-perheet on siinä tilanteessa, että vuokra nousee niin käsittämättömät prosenttilukemat, ettei ole varaa taikka halua maksaa. Tosin halvempiakaan kämppiä ei oikein ole, ainakaan jos haluaa asua muussa kuin kerrostalossa. Jos asumisesta vaikka kolmen makkarin kämpässä saa maksaa kuussa (250 000dhs/12kk) reilut 4000euroa (monessa paikassa vielä kalliimpaa), millaiset palkat tai asumisrahat saa olla??? Mehän maksetaan alle puolet tuosta, mutta asutaankin kahen makkarin kämpässä "maanjäristysalueella" ;)


Eilen syntyi toinen "uuen aallon raskausepidemian" aikaan saava vaavi. Jos nyt muistan kaikki mulla tiedossa olevat suomi-pullat-uunissa, niin saan lukemaks edelleen täydet kymmenen! Itseasiassa oltiin tänään aamukahveilla ja meitä oli siinä kolme pasuna olevaa ja yks ei. Tämä joka ei ollu paksuna kysyi yheltä laskettua aikaa ja minä siihen sitten lisäsin ihan vitsinä, että no millos sulla on? Vastaus oli, että kesäkuussa. No niimpä tietysti. Tämä on todella tarttuvaa.


Oltiin tänään Kertun kanssa kattomassa beach volley-turnausta rannalla ja oli kyllä vika kerta, kun yritetään muka läsnäolollamme kannattaa suomalaisia urheilijoita Dubaissa. Joka kerta kun ollaan esim. Jarkko Niemisen peliä oltu kattomassa, se on hävinny. Sama juttu toistui tänään kun oli vuorossa Nyströmien siskosten peli, jonka ne hävis huonommiksi rankatuille pelaajille. Kivaa silti oli, lajistahan en ymmärrä tuon taivaallista. Sen vaan hokasin, että haluaisin sellasen, sanotaanko takapuolen, mitä niillä pelaajilla on. Projekti vaan kasvaa ens kesäksi, tällä hetkellä se on 20 kiloa pois... Näkis vaan.


Paniikki meinas iskeä rannalta poislähtiessä, kun laitoin auton käyntiin, Kertun takapenkille turvaistuimeen ja vyöt kiinni, pamautin oven kiinni ja menin repimään kuskinovea. Se oli lukossa. Takaovi oli lukossa. Takakontti oli lukossa. Kertun ovi lukossa. Kassi ja puhelin oli etupenkillä lukkojen takana. Apuva! Koitin Kertulle sanoa, että avaa ovi. Se vaan kattoa töllötti ja mulla syke nousee. Kattelin lähistöllä olevia muita ihmisiä ja näin itteni pyytämässä puhelinta lainaan ja soittamassa miehelle, että se tulis vara-avaimen kanssa avaamaan ovea, jonka takana on punasena huutava lapsi. Yritin monta kertaa (ainaki se tuntu monelta kerralta) pyytää Kepaa avaamaan oven ja naps! Neiti tarttu ripaan ja ovi aukes. Siinä se ihmetteli, että mikä hätä sulla on? Ei mikään, rauhallisin mielin vaan kotiin.

Ei kommentteja: