sunnuntaina, lokakuuta 12, 2008

Autotta taas


Ei auttanunna vaikka saatiin vuokra-auto. Hajotin nimittäin meän "oikean" auton seuraavana päivänä. Ajoin ihan vaan normaalisti, kännyin isommalle tielle ja kolina kuului. Ohjaus meni tosi raskaaksi ja ilmastointi lakkas toimimasta. Sain just käännettyä rattia sen verran, että ajoin sivuun ja soitin apua. No, meän perheen autonkorjaustaidot on vähän toislaitasta luokkaa, joten ei ollu apua. Sen verran onneks tajusin, että Volvon liike oli ehkä kilsan päässä. Käänsin hikipäässä rattia sinne asti ja avaimet kourassa selittään tilanne. Eihän niillä siellä mitään korjaamoa ole, mutta en uskaltanu ajaa pitemmälle. Hoitivat homman tosi hienosti, ottivat asian kontollensa ja tarjosivat kyytin kotiin. (Siellä muuten oli uus suomalainen myyjä, nasipuolinen sellainen.) Että sinne jäi, eikä mitään ole vielä kuulunu. Setä avas konepellin ja näytti, että kato, tuo käämi on ihan sykkyrällä. Näinhän mäki sen, mutten tiiä, mikä käämi se oikein oli. Tuskin menee mihkään takuuseen, tuskin on halpaa ja tuskin korjaus valmistuu ennenku eka vieras saapuu ens lauantaina. Sano mun sanoneen, vaikka optimisti oonkin.


Muutenkaan tämä "elämä mukavaksi"-projekti ei oikein edisty. Viikon verran yritin bongailla niitä vesiautoja tuolta pihalta enkä nähny ainuttakaan. Tänään kävin viemässä alakerran vartijasetälle satasen rahaa ja pyysin ostamaan ekasta mahollisesta autosta kaks pönikkää vettä ja tuomaan ovelle. Se onneks toimi ja nyt olis vettä tarjolla! Päivällä vielä käveltiin lähikauppaan vettä hakeen ja tultiin taksilla kotia. Harrastettiin tätä isin opiskeluaikana hyväksi todettua tapaa ajaa yhen korttelin matka taksilla. Tosin täällä se on paljon halvempaa. Kotimatka oli linnuntietä alle kilsa (neiti ei jaksanu kävellä) ja oikeeta tietä pitkin mutkineen ja pakollisine kiertelyineen ehkä 2 kilsaa. Hinta oli reilun euron.


Ja kolmas asia, joka ei toimi, on se paikallisen sanomalehen tilaus. Tai tilaus ja rahat lähti, mutta lehteä ei ole näkyny saati kuulunu. On kuulemma mennyt naapurikämppään, sanoivat asiakaspalvelusta. Että silleen.

Kesällä kuulin Suomessa, että meillä on täällä joku törkeän kallis hotelli tekosaarella ja siellon omat vesipuistot ynnä muut. En tienny sillon asiasta mitään. Nyt oon tajunnu, että sehän on se hieno uus Atlantis-hotelli, jossa tosiaan on vesipuisto ja siellä voi mm. uida delfiinien kanssa. Hotellin iso akvaario on kuuluisa nykyisin siitä, että ne "pelasti" rannikolle ajautuneen shark-whalen (en jaksa tarkistaa sanakirjasta, mutta jonkin sortin valas kait) ja nyt "parantavat" sitä omassa altaassaan. Aluksi sanoivat, että toivuttuaan se vapautetaan, mutta nyt eivät ole sitä vapauttamassa ollenkaan. Joka päivä sanomalehen yleisönosastossa joku vetoaa sen tulevaisuuteen vapaudessa. Tällä hetkellä ei tuonne mereen paljon kannata kenenkään mennä, koska sinne on suollettu kuulemma törkeät määrät skeidaa, siis kaikkea paskaa. Rannoilla kelluu kaikkea sontaa ja iholle tulee allergisia reaktioita. Että sellainen sivistysmaa.
Sivistysmaa-Suomen tapahtumia seurataan BB:n ohella mm. maajussille morsianta ja idolsia. Nykytekniikan ansiosta pystyn kattomaan myös ne nelosen lähettämät agin mm-kisakoosteet. Nuita maajusseja seuraan kyllä entistä tarkemmin siellä olevan tutun morsiamen ansiosta ja se ei onneks ole se tyrkky-Riina.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mistä sä näät ne nelosen koosteet??
En ole itse niitä päässyt tvstä katsomaan ja haluu nähdä ne!! ;-)

Terkkuja sinne!! Täällä kovasti innolla odotetaan aina teitin kuulumisia...