torstaina, lokakuuta 25, 2007

Tulevia viikkoja


Ilmat kun on viilenneet, ollaan Kepan kanssa alettu käyttää bussia liikkumiseen. Tällä viikolla ollaan kolmena päivänä menty bussilla "kylälle". Pari kertaa ostarille ja eilen ihan Safa 2-puistoon asti. Bussimatkathan ei maksa mitään. Kymppikilsaa ostarille maksaa 1,5 dirtsua eli 30 senttiä. Tosin samaan rahaan saa ventata sitä bussia lähes onnenpyörällä pyöritetyn ajan verran. Eli vaihtelee paljon. Yks kerta kerittiin just pysäkille ja eilen meni joku 50 minsaa onnea ootellessa. Eilisen jälkeen haisin varmaan yhtä hyvälle ku ne intialaiset, jotka oli samassa bussissa.

Täällä on ihmekäytäntö valita asiakkaita kyytiin jos bussin kaikki istumapaikat on täynnä. Vain miehet pääsee sen jälkeen sisään. Varmaan ne aattelee ihan hyvää siinä, ettei naisparat joudu seisomaan, mutta aika vihanen oisin itte jos eka oottais jonku puoli tuntia kyytiä ja kun se vihdoin tulee, joutuis jäämään oottaan seuraavaa, joka tulee joskus. Bussien pitäis kulkea puolen tunnin välein täällä meilläpäin ja niissä on muutama eturivi varattu naisasiakkaille. Ei varmaan tartte erikseen kertoa, että Kerttu on ihan innoissaan bussilla matkustamisesta. Jaksaa oottaaki kiltisti niin kauan ku tarttee. Vaikka olis mahiksia kulkea omallaki autolla tai muitten kyytillä, valitsen jatkossakin joskus bussikyytin. Se ei ees ole mielestäni yhtään sen vaarallisempaa täällä kuin yksityisautoilu.

Samalla onnenpyörällä se tuo mieskin varmaan pyöräyttelee kotiintuloaikoja töissään. Sanoi yli 2 tuntia sitten, ettei varmaan kauaa enää mee töissä. Ei oo vielä nokkaa näkyny. Viikonlopun jälkeen se nousee pitkästä aikaa koneeseen ja lähtee työreissulle Etelä-Afrikkaan viikoksi. Sen jälkeen pitäis olla viikon loma. Sitten taas viikoksi joko Suomeen tai Singaporeen, kumpaankin se menee, mutten muista järjestystä. Joten äiteen hermot voi vähän kiristyä tulevien viikkojen aikana kun ei oo tottunu apukäsien ja apuhermojen puutteeseen. Tosin eiköhän jokapäiväisillä shoppailureissuilla saa hermojaki leputettua. On taas mielessä muka niin paljon tekemistä, että kerkiääkö sitä ees kauppoihin?

Ei kommentteja: