tiistaina, helmikuuta 06, 2007

Paluu pakkasesta lämpöön

Kotona ollaan taas. Viikonloppu sujahti vauhikkaasti Vantaalla. Piti käyä mm. työpaikalla, muttei millään sinne ehitty. Lauantaiaamupäivä meni Jumbossa, piti ostaa synttärilahjaa ja vielä muutama kippo lisäksi matkalaukkua täyttämään. Sain vihdoin kulutettua Kertun yli vuojen vanhan H&M-lahjakortin. Yllättävästi Suomesta löytyi vaikka kuinka paljon kesävaatteita lapsille. Hesburgerin kautta kotiin. Tai siis majapaikkaan hämeenkylään. Päikkäreitten jälkeen käytiin 80-vuotiaan Ketvelin luona kylässä. Ketvel oli meillä kylässä jut ennen Suomeen tuloa. Hän asuu meän pohjois-haagan asunnon vastapäätä. Mahat paukkui kun vetästiin oikein urakalla lohipiirakkaa ja pullaa. Saa taas aika lailla vetästä lenkkejä, että pääsee takas kuosiin. Sain muuten Ketveliltä avaimet asuntoonsa kesää varten. 4 kuukauttahan on enää kesään aikaa ja stadi gamesiin, jonne tullaan varmaan suoraan taas kentältä. Mulla on siis majoitus kesäksi valmiina. Voiaan olla enempiki pääkaupunkiseudulla, jos halutaan. Asiaasta kymppiin, tarkistin Hipon kisakirjasta ja niinhän siellä kimalsi jo 2 hyppyratanollaa, joten stadi gamesin kahesta perusradasta täytyy toisesta tulla nolla, jos SM-kisoihin tekee mieli. Jos ei, harkitaan vakavasti niitä Tallinnan kisoja, jotka on siis SM-kisojen kanssa samaan aikaan.

Palatakseni Suomen reissuun, sunnuntaina mentiin sitten mökkinaapurin (välimatkaa noin kilsa) pojan synttäreille. Mukava kävästä ullanlinnassa kun en oo koskaan siellä kenenkään kotona käyny. Näilläkin oli vastapäätä posti ja ravintola, kirjasto 200 metrin päässä ja merihän oli noin kivenheiton päässä. Olivat lopettaneet 9-vuotiaan tervunsa pari viikkoa sitten. Koiralla oli ollu paha nivelrikko, sekä pariskunta erosi, mies opiskelee Tartossa ja nainen tekee töitä ja on siis yksinhuoltaja. Ihan niinku asiaa valaistakseni. Suoraan sanottuna koira oli myös suhteellisen arvaamaton, että en olisi sitä muutekaan kiertoon suositellut.

Synttäreillä vaihoin vaatetusta ja matkattiin purinalle, joka tietämättömille on mulle vähän ku kirkko uskovaisille ;) Toinen koti. Siis koirahalli. 1- ja 2-luokkien jättisuuret kisat ohjelmana. Kemissä ja Oulussa kun oli kisoja kattelemassa, ei tullu juurikaan mitään hinkua itte kisaamaan, mutta Helsingissä oli toinen meininki. Tuttuja ja puolituttuja tupa täynnä. Kerttu onneks nukkui lainarattaissa 1,5 tuntia ja päsi kunnolla kattelemaankin, sen mitä juoruamiselta ehti. Hyviä oli uuet bortsutulokkaat, vaikken niistä muuten perustakkaan. Harmittaa se, että kaikki ottaa sellasen, vaikka ymmärrän kyllä jos halua pelkästään harrastusta varten ja huipulle pääsyn. Takuuvarmempaa on hankkia bortsu. Viime tingassa lähettiin hallilta pois ja äkkiä pakkaamaan ja kentälle.

Tavaraa oli 28,8 kiloa, olishan siihen mahtunu vielä vaikka mitä, siis sen 1,2kg. Kentältä ostin HK:n sinistä ja hapankorppuja. Dubain kentältä lastin kaljaa ja viinaa. Parhaat tuliaiset. Lento muuten meni mukavasti. Istuin eturivillä yhen Kemiläislähtöisen naisen kanssa, joka oli apteekkari ja pyöräyttänyt 46-vuotiaana kaksoset uuden miehen kanssa. Pojat oli nyt 5-kuisia. Naisella oli mukana myös 20-vuotias poika. Koko porukka nappaili matkan ajan säännöllisesti viiniä, olutta ja siideriä. Mukavaa juttuseuraa. Olivat ottaneet extemporematkan, joita muutenki tekevät useasti.

Kotona oltiin aamulla ja nukuttiin koko porukka melkein yhteentoista. Piti herättää Kerttu, että kerettiin kattoon meän uutta kotia. Se on siis löytyny. Kerrostalon 10.kerros keskeltä rakennustyömaata. Olin ihan poikki ja muissa maailmoissa ja sanoinki kotona, että uuessa asunnossa ollessani aattelin, etten tykkää koko paikasta, mutta nyt paremmin asiaa ajateltuani ootan jo, että päästään muuttamaan. 15. päivä tätä kuuta sinne pääsee ja tästähän meillä loppuu sopimus 17. päivä. Että menee tarkalleen... Ehotin, että naulataan parvekkeen ovi kiinni pysyvästi, en uskalla sinne mennä enkä päästää Kerttuakaan sinne. Siitä kun suoraan kattoo alas, siellä on uima-allas. Taloon tulee myös kuntosali, josta näkee altaalle. Paras on kummiski se lasten leikkihuone aulassa. Toivottavasti tulee hyvät varusteet. Taloon menevä tie on niin mutkikas ja menee läpi täysin keskeneräisen alueen, että toivottavasti mun ei tartte neuvoa tietä sinne kellekkään. Naapuritonteille nousee myös talot, mutta mellä on näkymät greensiin, eli siis suht valmiiseen alueeseen. Parvekkeelta näkee myös tosi paljon kauemmas, merellekki hyvällä säällä. Ai niin siis siellä on 2 makuuhuonetta ja vähän ku tupakeittiö, tai siis sellanen baaritisi. Asunto on varustettu kolmella vessalla, joka on täälläpäin tyypillitä. Ehotin, että mulla ja Mikolla olis oma veskit, ja mun ei tartte koskaan avata sitä miehen veskin ovea. Kerttu saa käyttää kumpaa haluaa. Ja Kepa saa myös oman huoneen.

Viime yö vaan taas puolustaa sitä, että neiti tarttee oman nukkumishuoneen. Ilta meni rattoisasti seiskasta ysiin Kepan nukkuessa, kunnes se heräsi huutamaan, jota kesti sitten yli 2 tuntia. Mulla särki päätä jo ennen sitä ja neitin huudot vaan särki korvissa. Hain alakerrasta pariin otteeseen pilleriä toisensa jälkeen kunnes helpotti. Mikko kanto kepaa ja kysyi, olisko mitään neuvoa. Neuvoin laittamaan sen sänkyynsä ja tulemaan itte omaansa. Mietin päässäni, että onko se kipiä, mutta päädyin siihen, että ei ole. Ei ole kuumetta, ei yskää tai nuhaa, ei pieruja (?), se ei raavi mitään paikkaa ja on syöny ja juonu. Aamulla heräsin ysin jälkeen ja neiti jo seisoskeli sängysään hymyillen.

Olin liian kauan Suomessa, koska mut on nakattu ulos suomalaisilta nettisivuilta, josta sain ladattu mm. idolseja. Siellä lukee, ettei ne tartte mua enää! Miten nyt pysyn ajan tasalla, pitääkö mun maksaa se netti tv-masu, että saa seurata kummiski sitä sarjaa. Veikkaan, ettei mee montaa päivää kun avaan osuuspankin verkkopalvelun. Paitti, että tuo Norton ei päästä mua juuri mihinkään nettisivuille. En pääse ees sähköpostiin. Pitää vissiin soittaa taas veljelle ohjeita. Veli muuten kävi kotona Keminmaassa ekaa kertaa kahteen vuoteen samaan aikaan kun me oltiin Kepan kanssa siellä.

Yritin ilmoittautua sinne Dubain koiranäyttelyyn, joka on siis nyt lauantaina. Rotulistassa ei tietenkään ole kromfohrländeriä, koska se ei ole hyväksytty rotu englannissa ja täällä käytetään kai enkkujen sääntöjä. Pitää kai laittaa Hippo sekarotuisiin. Näyttelyn tuomareista oli jotain tietoa netissä ja arvelin niitten olevan jotain ihan-ketä-vaan-tavallisia-pulliaisa. Mutta ei. Nehän on ihan oikeita koiraihmisiä, jotka ymmärtää koirista oikeasti. Menin samantien nyppimään Hippoa näyttelykuntoon, mutta työmaa on kyllä iso urkka, vaikka koira onki pieni. Taian mennä jatkamaan.

Meillä on muuten nyt jo pirun lämmintä. Mitä tästä vielä tulee? On täällä silti paljon lokoisempaa ku Suomen pakkasissa ;)

Ei kommentteja: