sunnuntaina, heinäkuuta 13, 2008

Jopas taas...

...venyy kirjotusväli, mutta ei kai näitä muutenkaan kukaan ainakaan kesällä lue. Tosin kelit on sellaset, että konekin houkuttelee usein. Me kävästiin kesäturnee, joka alkoi sillon Liedon "eliittikisoista", eli ne skandaalikisat (kalliit räätälöidyt), joihin myös me osallistuttiin. Osa porukkaa vaan ei tienny, että siellähän oli myös 2 normihintaista starttia. Enempikin olis sinne sakkia mahtunut, kisapaikka hyvä, samoin palkinnot ja osallistujatkin sai kanttiinista hakea ihan samaan rahaan murkinaa. No, silti olen eri mieltä siitä, pitäskö tällasia kisoja järkätä. Ei mun mielestä. Yks nolla sieltä saatiin saaliiksi. Nollarata oli niin vaikea muistaa, että onneks Hippo on alkanu uskoon kontakteilla kunnolla ja pysähtyy, siinä annoin sen seistä sekä puomilla ja A:lla ja käytin aikaa seuraavan numeron ettimiseen. Housujaki piti taas nostella oikein urakalla.

Hosuthan on alkanu tippuun kun maha ja persus kasvaa. Puoliväliin edenny raskaus näkyy jo niin hyvin, että jopa 2 on uskaltanu kysyä mahollisesta lisääntymisestä. Kaplas oli eka joka uskalsi esittää kysymyksen: "ootko paksuna vai ootko muuten vaan nuin lihonu?". Rupesin nauraan vaikka olin etukäteen päättäny esittää vastakysymyksen: miten niin? No sen sain esittä seuraavana päivänä Åsalle ja pidin vielkä piinallisen monen sekunnin hiljaisuuen perään, jolloin toinen vastaa, että aattelin vaan. Päästin piinasta ja myönsin. Kylmät kelit vaan vaatii laittaan enempi vaatetta, eikä se monelle siks näy. Muuten vaan oon lihonu jonku 7-8 kiloa.

Liedosta suunnattiin Naantaliin Muumimaailmaan muutamaksi tunniksi. Meinasin kuolla sinne muumilandiaan, mutta onneks se kävi vaan lähellä... Sieltä 3 tunnin ajomatka vielä Kangasalle, jossa ei ollu hajuakaan majapaikan sijainnista ja akkuki loppu kännystä paikanpäällä. Onneks kello oli vasta viittä vaille yheksän illalla ja verkkovirtalaturi oli mukana. Kauppaan vaan kyseleen jelppiä. Mentiin ilahuttaan Kertun kummeja 3 yöksi. Oikeestikki melkein vain öiksi, koska agirotu-aikataulut piti huolta siitä, ettei muuten kyläillä ehtiny. Tuli koettua sekin, että rataesittelyn ja suorituksen välissä oli reilut 5 tuntia.

Itte kisat Ylöjärven puolella meni niin sanotusti täysin vituralleen. Kerran puomille vinosti ja sutimalla puolivälistä alas, kepeille kielto, pari rimaa, hypylle kielto... siinäpä sitä tämän kesän summaa. Kovaa mennään edelleen, mutta rutiini puuttu kokonaan, kummaltakin. Tai siis multa. Koira on alkanu jostain syystä uskomaan aika hyvin kontakteilla käskyt, tosin entisvanhan nopeisiin täydellisiin kontakteihin on matkaa. Tähtäys oman mahan ansiosta on ens vuojen sm:kisoihin. Itte agirotu-joukkuekisa meni meän suorituksesta huolimatta (15p) loistavasti, voitto tuli yli 50 joukkueen seasta.

Ylöjärveltä auto kohti Vantaata yöksi ja päiväjunalla Kemiin. Siinä välissä kävin imuroimassa yli tunnin autoa, koska eihän siinä ollu ees mitään koiraa kuskattu. Eihän? Puhas siitä tuli eikä ainakaan vielä ole perään soiteltu. Junamatka meni loistavasti, koska seura oli hyvää. Samassa lemmikkivaunussa oli meän kanssa yks kroatiapaimenkoira+omistajansa, joka oli ollu myös agirodussa, samoin Julkun perhe ja matkalta vielä kyytiin ex-maajoukkue-edustaja-puli-Xosmo, jonka omistaja oli ollu Ruotsissa maailmanvoittajanäyttelyssä. Laatuseuraa siis.

Mummolassa on ihmetyksen aiheita tuottanut neitille papan pupu, kissaemo kahen n. 5-viikkoisen pentunsa kanssa, pihan oravat, linnut ja siili sekä puutarha- ja sementtityöt. Siinä hommaa riittää, että kaikki saa ruokittua monta kertaa päivässä.

Itte olen käyny luokkakokouksessa, jonka kanssa meinas mennä hermot. 3 tyyppiä peru viimemetreillä, mutta eipä se meitä hiastanu. Oppia seuraavalle kerralle (5 vuojen päähän), sitovat ilmot ja rahat etukäteen. Kyllä siinä kummasti sittenkin pääsee töistä ajoissa lähtemään, luulisin. Mukavaa oli nähä koulukamuja 10 vuojen takaa, muutamat oli jo eronnu, useilla lapsia, yhtä pieniä ku meillä, se oli yllätys. 4 tuntia meni rupatellessa ihan hetkessä. Siitä jatkoille paikalliseen baariin pariksi tunniksi. Puoli kahelta oliki jo pakko päästä pitkäkseen ku mahaa kiristi. Rupes kakara potkimaan sen verran napakasti, että ymmärsin uniajan tulleen. Nyt tuli uniaika Kertulle, joka ei ole päikkyjä nukkunu koko kesänä paitti tänään. Kaks päivää on oltu vepe-kisoissa ja nyt se vetelee kohta kolmatta tuntia..

1 kommentti:

Maahispoppoo kirjoitti...

...miten niin ei lue? Tervolassa ainakin luetaan ja petytään, kun ei ole mitään uutta.