tiistaina, heinäkuuta 29, 2008

Alien-päivä

Tänään oli varsinainen alien-päivä. Käytiin Kertun kanssa taas vaihteeksi kattomassa masuasukkia ultrassa, tällä kertaa rakenneultrassa. Kemissä lääkäri sanoi viimeksi, etten tartte mitään rakenneultraa erikseen, kaikki näyttää olevan kunnossa. Samoin sanoi, ettei se 90%:n tarkkuus sukupuolesta vielä välttämättä mitään tarkoita. Varasin silti ajan Cacciatorelle, joka on kai alansa experttejä. Kyllä olis ihan tavisäijäki käyny siihen hommaan, mutta en pannu ajanvaraustätille vastaan. Gyne näytti aina välillä normaalikuvaa ja välillä sitä huippu-4D-kuvaa, jossa näkee ihan kaikki kasvonpiirteet sun muut täysin selvästi. Vaavi näytti aika valmiilta paketilta kaikkine puolineen. Tarvittava määrä sormia ja varpaita löytyi, sydän toimi normaalisti, jalkoväli oli nyt satavarmasti se, mistä on ollu puhe. Dubaissa niskapoimu-ultrassa saksalainen gyne sanoi istukan olevan totaalisesti väärässä paikassa, Kemissä gyne sanoi sen olevan vain marginaalisesti "reiän" eessä ja sanoi, että se takuuvarmasti tulee siirtymään eikä mitään keisarileikkauksia tartteta. Nyt tämä italiaanosyntyinen sanoi istukan olevan just niin paljon väärässä paikassa, että saan varautua melko varmaan leikkaukseen. Ennenkuin istukan paikkaa tutkittiin, setä sanoi vaavin olevan 500grammaa nyt ja tulee olemaan iso ja synnytys tulee tapahtumaan etuajassa, arveli mittausten mukaan sen tapahtuvan lähes 2 viikkoa etukäteen, eli marraskuun lopussa. Kommentoin vaan, että hyvä jos tulis ajoissa, näkis linnanjuhlat koneelta livenä, muutenhan laskettuaika on just itsenäisyyspäivänä.

Kerttuhan on myös raskaana, sillä on mahassa tyttövauva. Pyysin lääkäriä painelemaan myös neitin mahaa kun se kerran sitä halusi. Lekuri ehotti, että jos katottaisiin ihan ultralla samoin kuin äitin mahaa. Neiti suostu ja niin nostin sen siihen petille ja koneet käyntiin. Ultralla saatiin tietty neitin sydänäänet kuulumaan ja hymy oli korvissa. Ihmeellisiin hommiin suostuu tämä maailman arin lapsi..

Eilen käytiin kattomassa vajaa 5-viikkoisia malin pentuja. Ensinnäkin olin yllättynyt kun junaan hypättiin Kertun, kärryjen ja Hipon kanssa, että matka Helsingistä Kirkkonummelle on nykyään ilmainen kärryjen kanssa. Ennen oli vaan Hki-Vantaa-Espoo niin, mutta nyt pääsee Kirkkiselle saakka. Pennut oli nukkumassa kun mentiin, mutta jututettiin ekaks talon muita malikoita. Pennut kun heräs, talo oliki täynnä ihmisiä kun paikalla oli talonväen lisäksi kenneltyttö, toinenkin pennunostaja ja vielä saksalaisia mali-ihmisiä isäntäväkineen. Kauaa ne pennut eivät jaksaneet olla hereillä syömisen ja maitobaarin ja pienen leikkihetken lisäksi, mutta kyllä sieltä sain suosikkini valittua. Onhan se helppo toiselle pentua valita ku ei itte tartte seuraamuksista kärsiä. Sanoin haluavani äitille mahdollisimman ongelmallisen pienen riiviön. Niimpä sovittiinkin kasvattajan kanssa naksukoulutuksen aloituksesta. Aina kun vinkuu aian takana ni naks ja pääsee syliin. Kyllä se siitä ehollistuu.

Viikonloppuna oltiin kattomassa agi-mm-karsintoja Helsingin jäähallissa. Vähän lorvailtiin aina aamulla, koska ei tuo alle 3-vuotias vielä ihan jaksa aamusta iltaan kahta päivää katsomossa istua. Hippohan ei siis kisannu ku ei olla tarpeeksi hyviä, enää... Yllättävän hyvin saatiin aikaa siellä hallilla kulumaan ja suurin osa radoista katottiin loppuun saakka. Hyvät joukkueet tuli kasattua, ei oikeastaan paljoa yllätyksiä, no Ava oli kyllä mulle erittäin positiivinen yllätys. Hirmu paljon tuli viimeisellä radalla virheitä ja monelle muullekin olis paikka ollu tyrkyllä, mutta eivät siihen kyenneet. Tosi helppo oli taas arvostella katsomosta. Mieli ei tehnyt yhtään itte radalle, sen verran on todellisuuen tajua, että oisin jääny ku nalli kalliolle heti ekojen esteitten jälkeen. Silti olen pannu ilmoittautumisia meneen kuuteen starttiin ja vielä sama satsi lähtee tässä joku päivä, ellei se juoksu pirulauta yllätä.

Itseasiassa oisin jo valmis lähteen kotiin Dubaihin, mutta tilanne varmaan muuttuu kunhan saahaan tuo isi tänne perjantaina. Nyt on majapaikka Vantaalla tosi hiljainen ku talonväki lähti eilen mökille. Illaks reenaamaan, että kehtaa ens viikolla kisoihin.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Vai, että saapii Kerttu sen tyttövauvan! Sehan on mukavaa. Ei muuta, ko onnellista oottelua molemmille. Veikkaanpa, että Kertun vauvan syntyy monta kertaa ennen joulukuuta.
Toivottavasti nähhään, ennekuin lahette taas sinne kaukomaille. Jos ei muuten, niin käytän pennut siellä Keminmaassa.
Tervolan koirajoukkue