sunnuntaina, marraskuuta 16, 2008

Talvi on saapunut



Jos oikein tarkkaan katon ulos ja uskon, etten kuvittele, meillä on satanu vettä aamulla! Pitää vielä kävästä ulkona asia varmistamassa, mutta siltä se näyttää. Eilen oli ihan järkyttävä hiekkamyrsky, joka ei onneks kestäny kauaa. Kuin salama kirkkaalta taivaalta yhtäkkiä alko "pyryttään" hiekkaa, siis samalla tavalla kuin Suomessa lunta. Luulin, että se oli vettä, muttei ollu. Tien toiselle puolelle ei nähny ollenkaan ehkä viiteen minuuttiin. Se meni yhtä nopeasti ohi kuin tulikin, mutta muutenkin päivä oli aika pilvinen. Koiralenkillä käytiin tapamme mukaan eilen "aavikolla" ja ilma oli aivan kuin Suomen lämmin kesäpäivä. Mukavaa, että lämpötila menee jo alle kolmen kymmenen joka päivä. Tai ainaki aamulla ja illalla...

Mitäs meille on tapahtunut? Paljonkin. 9 yötä on aikaa keisarileikkaukseen ja sitten meillä on toinen lapsi. Kaikki tavarat pitäis olla valmiina, kassia en ole pakannu, kun en oikein tiiä, mitä sinne laittais. Sairaalasta pitäis saaha kaikki tarpeellinen ja kaikesta laskutetaan. Jotain omaa tavaraa aattelin pakata. Viime viikolla kävin makaamassa 20 minsaa sydänääniseurannassa (ruutinia täällä) ja ongelmana oli se, että vaavi ei pysyny mahassa hereillä. Toivottavasti tää on myös tulevaisuudessa ongelmana. Tämä toinen "vauva" 3v on taas aloittanut yöheräilynsä, joten kohtahan meillä nukutaan ainoastaan olkkarissa. Joka yö Kerttu herää parin tunnin nukkumisen jälkeen painajaisiinsa ja se pitää saaha kunnolla hereille, ennenkuin pystyy jatkamaan uniaan, mikä käy kyllä nopeaa. Muutenkin yöunille mennään kuten normaaliperheissä yheksän aikaan muutamassa minuutissa. Aamuherätys tapahtuu jo seiskan jälkeen, joka vähän rassaa, siis äitiä.

Toinen auto on ostettu, hallelujaa! Yksihän on varattu, mutta toinen ostettiin. Se ehkä saahaan tällä viikolla käyttöön ja sitten annetaan vuokrapurkki pois. Sitten ne autot on ostettu, mitä tultiin hakemaan ja enemmänkin. Heti kun se uusi auto tuohon pihalle pöllähtää (en kyllä tiiä, minne se parkkeerataan, koska tilaa ei ole), "vanhaan" autoon ilmestyy Suomen lippu. Sitä ei ole tähän päivään mennessä siihen saanut laittaa, mutta koska se on sitten meän akkaväen ja vauva auto, me se tarra siihen pannaan.

Perjantaina käytiin tutustumassa yhteen nurseryyn (lastentarhaan) JBR:ssä. Paikka avataan tällä viikolla ja sinne saa viiä lapsen silloin kun on tarvetta. Ohjelmaa on kolmen tunnin jaksoissa sisältäen askartelua, jumppaa, laulua, leikkiä yms. Tällä viikolla ajateltiin käyä kokeilemassa, josko onnistuis sellainen käytäntö, että yks/kaks kertaa viikossa mies veisi lapsen ja mää hakisin kolmen tunnin päästä. Vaikka optimisti olenkin, pakko sanoa, etten usko sen nuin tapahtuvan, mutta katotaan.


Sitten meille tulee vieraita. Äkkilähtöjä olen kytänny jo muutaman vuojen ja nyt passaa ajankohta hyvin. Kuvittelen olevani sairaalasta nejässä päivässä kotona ja isäpuoli tulee viien päivän päästä sairaalaan menosta. Kelithän on mun mielestä täydelliset lomailuun ja auringonottoon. Lisäksi on jotkut rallit ja nythän meillä löytyy kunnon suomalainen rallikuskikin, joka ei kyllä täällä ainakaan vielä aja kilpaa. No anyway, tämä vieras ei aiheuta stressiä.

Tänään pitäisi käyä vähän joulujuttuja kattelemassa. Sieltä se joulu vaan tulee, vaikkei oikein siltä tunnu. Kun sairaalasta pääsen alkaa jo joulukuu, enkä tiiä, missä kuosissa sitä operaation jälkeen on. Suomeen pitäisi yks paketti lähettää ja jotain koristeita vanhojen lisäksi ostella. Kaupoissa on kyllä jo tosi paljon joulukrääsää, huolimatta siitä, ettei paikalliset vietä joulua.
Eilen vetäsin teet värään kurkkuun kun kävin verkkopankissa. Olin saanu palkkaa! Ei mitään hajua, että mistä se tuli. Olihan mulla lomaakin tuossa syyskuun lopussa 5 päivää, vaikken ole töissä käyny yli kolmeen vuoteen. Ihmeelliset on Suomen pykälät, mutta en mää valita.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

miksi sinulla lukee 6.12.08 siinä alussa

Anonyymi kirjoitti...

No tietenkin vaavi olisi mukava saaha itsenäisyyspäivänä.:-)
Mutta mukavaa on kyllä istua kotoa ja katella juhlia.
Kaikkea hyvää sinne loppuodotukseen.
tervolan poppoo