lauantaina, syyskuuta 13, 2008

Maha-asiaa

Kävin tänään gynellä kuuen viikon tauon jälkeen. Suomessa oon viimeksi käyny ja nyt oottelin suomalaista gyneä tänne takaisin saapuvaksi, mutta pakko oli mennä muukalaiselle. Mielellään jättäisin just tälle olisko bulgarialaiselle menemättä, on sen verran huonot muistot viime tapaamisesta reilu vuosi sitten keskenmenon ja sitä seuranneen kaavinnan vuoksi. Mutta pakko siis välillä jossain tarkastuksissa käydä. Tällä kertaa on onneks mukavampaa asiaa. Ultralla vauvelia tarkkailtiin ja isolta se vaikuttaa, kokoa on nyt 1300g ja se vastaa yli viikkoa oikeeta isommalta. Istukan paikkaa tutkittiin tosissaan ja varmistettiin, ettei se tule siitä reiän päältä enää minnekään siirtymään ja keisarileikkaus on siis sata varmaa. Lekuri kertoi, että sovitaan myöhemmin leikkauspäivä 2-3 viikkoa ennen oikeaa laskettua aikaa. Lapselle tuosta eteisistukasta ei ole mitään haittaa, eikä tuosta nuin aikaisten leikkaamisestakaan, äiti vaan on isossa vaarassa jos/kun se istukka alkaa vuotaa.

Sokerirasitustestiä mulle myytiin piakkoin tehtäväksi, mutta sanoin, etten sitä halua tehä. Täällä se tehään suunnilleen kaikille ja Suomessa ei kovinkaan monelle. Sain puhuttua niin, että käyn huomenna muitten verikokeitten yhteydessä otattamassa paastoverensokerin ja sitten katotaan, onko mitään aihetta ees sille rasituskokeelle. Kerroin myös lähteväni Suomeen muutamaksi päiväksi parin viikon päästä ja tarvittevani sen lentolupalapun lentoyhtiölle. Ehottivat, että jos kotimaanmatkalla sitten teetän sen rasituskokeen. Ihmettelivät, kun sanoin, ettei mulla hyvänen aika ole aikaa mennä mihkään lääkäriin sillä reissulla. Istun ku tatti siinä katsomossa 3 päivää aamusta iltaan. Varmistivat silti, että siinä on sairaala lähellä tuon istukan vuoksi. Näköjään se on sitten vakava asia eikä olekaan niin turhaa olla varovainen. Toivotaan nyt, että se Suomigyne saapuu piakkoin takasi hoitamaan meitä raskausepidemiaan sairastuneita. Meitä on vielä yheksän.

Rakas Aeroflot on kai perunu koko Helsingistä paluun eka pätkän, koska nettikauppa lähetteli useampia maileja, jossa tarjosivat aikasempaa lentoa Moskovaan. Pitääki lähteä paria tuntia ennen matkaan ja viettää ihan sairaan monta tuntia kämäsellä maatuskakentällä. No ei oo vaihtoehtoja, pitää vaan keksiä jotain ajanviettokeinoja melkein kymmeneks tunniks... Matka kyllä lähestyy nopeampaa ku tajuaakaan, enää vajaa 2 viikkoa ja sitten kotiäitin naama ainaki kääntyy hymyyn neljäksi vuorokaudeksi. Nyt oli aikataulutki tullu jo nettiin, vois oikeesti alkaa jo pakkaamaan! Tai tutkimaan, mitä mahtuu päälle...

Käytiin muuten tänään myös ekaa kertaa kesäloman jälkeen autokaupoissa. Nyt viimein pitäis saaha se toinen auto perheeseen. Tarkoitus olis saaha miehelle oma auto, ettei meän tartte ees yrittää kuskata sitä töihin ja takasi tai sen ei tarttis oottaa taksia. Yksiki aamu meni joku 2 tuntia ennenku taksi tuli, vaikka se oli tilattu edellisenä päivänä. Tämä ramadan saa viimeistään kaikki tiet tukittua. Mentiin kattomaan ekaks Volvoja, mutta mikään ei sykähyttäny. Sitten sitä tämän kesän keksintöä volkkarille, Tiguania. Se oli niin kämäsen näkönen versio, ettei enää viitti sitä ees miettiä. Volkkarin kaupassa myyjät jo tuntee meät, eikä sinne viitti taaskaan mennä pitkään aikaan. On se vaan niiin vaikeeta.

Millan sivuilla on kivoja agivideoita, joissa meikäläinenkin esiintyy. Onneks ne on aika hyvät radat, paitti se eka. Kolmannen radan kommentit on kyllä huippuluokkaa ;) Kyllä kaverit on kannustavia..

Ei kommentteja: