maanantaina, elokuuta 09, 2010

Syntyihän se!


Iltatähtemme, joka piti tehä ehkä parin vuojen päästä, syntyi keskiviikkona 4.8. tasan 2 viikkoa yli lasketun ajan. Menin aamulla yliaikakontrollikäynnille Jorviin ja sain vastata kysymykseen: mitä mieltä sää ite ole tästä tilanteesta? Kysyin, että mitähän mieltä mää voisin olla? Kysyivät sitten, että kun meillä on tilaa, ni haluatko jäähä samantien käynnistykseen? Melkein itku valu ku oli niin helpottunu olo. Jäin siis heti. Soitin kotiin, että hakekaa auto pois ja palataan asiaan. Aattelin, että siellä menee koko päivä, tai yöhön saakka, mutta mitä vielä. Kymmeneltä puhkaistiin kalvot, ooteltiin 2 tuntia eikä mitään tapahtunu. Sitten laitettiin tippa käteen ja vähitellen lisättiin vauhtia. 1,5 tuntia tipan alusta painoin sitä punasta nappia ja sanoin, että NYT se puudutus. Yritin mahollisimman pitkään olla pyytämättä sitä, koska aattelin, että edellinen alatiesynnytys kesti 16 tuntia, ni ei tämä voi näin nopeasti edetä. Puudutus laitettiin ja olin silloin 3-4cm auki. Heti puudutuksen jälkeen olin jo 7cm auki ja sanoin, että on pakko ponnistaa nyt HETI! Ei kuulemma saanut... Kätilö laittoi vielä jonkun pudendaalipuudutuksen ja sen jälkeen sano, että oletki jo täysin auki. Mies oli onneksi paikalla ollu jo sen 3 tuntia ja jossain välissä ne olivat sopineet, että kun kätilö sanoo nyt, ni mies painaa sitä halytysnappia. Huoneeseen tuli 2 kätilöä lisää ja alettiin ponnistaa.


Tämä mun kätilö oli aivan huippu. Ohjas miten ponnistaa ja mihin ponnistaa ja koko ajan hoiti tilanteen hyvin. Sen 10 minuuttia se koko homma kesti ja välillä piti ponnistaa ja välillä taas ei saanu ponnistaa. Se ei voi olla nuin helppoa. Vaan se oli. Hirveintähän oli ne kipeät supistukset ennen puudutusta, mutta se ite synnytys oli lasten leikkiä. 5 päivää on näköjään riittävän pitkä aika kultaamaan muistot :)


Täyden kympin poika synty siis klo: 15.10 ja oli 3915g ja 54cm pitkä. Vauva sai olla lähes tunnin rinnalla ennen pesuja sun muita. Lapsivuodeosastolla saatiin olla kahestaan kolmen hengen huoneessa lähes loppuun asti. Kotiin tultiin kahen päivän ikäsenä.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut uudesta agilitytulokkaasta!
t. Tarja ja Riitta Oulusta

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut!!
t. Tuomiset

Anonyymi kirjoitti...

ONNEA pikkupojan johdosta!

sanna kirjoitti...

Lämmin onnittelu!!
Toivottavasti mäkin saan yhtä helpon synnytyksen.
Terv. Sanna Sipoosta

Miitulainen kirjoitti...

Onnea koko (suur)perheelle! Ihana nyytti.

Nanna kirjoitti...

Onnea onnea täältäkin!

Kaisa kirjoitti...

Onnea vielä vaan ja minullakin on tosi hyvät muistot Jorvin kätilöistä.

Anonyymi kirjoitti...

Onnea lähtee Tervolan suunnalta!
Isosissolle ja isoveljelle ja isille kans ja äidille tietenkin!
PS. Mikä iltatähti? Ei voi olla iltatähti- vielä. Semmoinen tehhään sitten nelikympisenä.