tiistaina, maaliskuuta 15, 2011

Aurinkoa ja tsunamia pukkaa


Toiset taistelee tsunamin kanssa ja toiset miettii, minkävärisiä tulppaaneja ostais kaupasta. Vaan pakko se on vaan valita niitä tulppaaneja, ei kai sitä muutakaan voi. Ei uskalla ees avata töllöä ja kattoa, missä vaiheessa sulamista ne ydinvoimalat tällä hetkellä on. Ekaa kertaa en ole oikeasti muka ees kattonu netti tv:stä Tuksun häitä. Edellisessä elämässä olisin kattonu livenä töllöstä. Vaan nyt ei viitti. Mutta en sentään niin sivistyny vielä(kään) ole, ettenkö seurais Ruotsin BB:tä :) Hieno sarja. Parissa päivässä katoin (jossain välissä) noin 10 jaksoa putkeen, mutta mitäänhän en siitä ymmärrä. Kuinka se kieli on muuttunu niin vaikeaksi? Ehkä 10% puheesta ymmärrän. Siinä on syytä kattoa lisää.

Kertun uimakoulu loppu eilen. Oli näyttäny isille, että kato, mitä mää teen. Oli uinu sitten. Ovat kyllä puhuneet, ettei siellä opeteta uimaan vaan tehään kaikkea muuta. Näköjään siellä kuitenkin jotain oikeita asioitaki tehään. Jatkouimakoulu alkaa sitten parin viikon päästä. Siellä pitäis tulla ihan uimaopetustaki. Ärrä-koulussa käytiin kerran ja ope sano: kiitos, ei tartte enää tulla. Ärrä tulee hienosti ja melkein aina oikein. Osaa jo vähän pärisyttääki. Ärrä-koulun loppuaika keskityttiinki keskimmäisen puheeseen, tai puhumattomuuteen. Melko heikkoahan se on. Kaks sanaa tulee peräkkäin, muttei enempää. Joka päivä tulee joku uus sana, mutta aika hitaasti. Nuorin oppii taatusti aiemmin puhumaan kunnolla.


Koko perhe ollaan kunnon flunssassa. Isommat lapset onneks alkaa oleen jo terveitä, mutta me aikuiset ja vaavi ollaan vielä aika pahassa köhässä. Kummipojan juhlat meni sivu suun ja miehen lomaki melkein kokonaan. Viikko pyjamassa ei silti ollu pahitteeksi. Kivaa vaihtelua. Välissä ollaan silti kävästy mm. Munamiestä katsomassa keskustassa, Jokerit-Kärpät-pelissä ja isommat lapset oli isin kanssa pari yötä mökillä. Satuin kattomaan sinä aikana voimala-ohjelman ja innostuin siitä aika lailla. Yli kuukauen verran olen ollu vähähiilihydraattisella ruokavaliolla, en atkinsilla, enkä ketoosissa, mutta sinnepäin. Siinä voimalassa oli viidakkomies-vieraana ja siitä se ajatus sitte lähti. Oon surffaillu kaiken maailman sivuja superfoodeista ja raakasuklaasta ja kävin jopa ruohonjuressa. Siellä tosin olis pitäny olla kauppalappu mukana. Valikoimaa riitti. Kookosöljyä ostin ja jotain luomuteetä, samoin ruokakaupasta luomumaitoa. Muuten olen vielä ajattelun asteella. Pakurikääpää pitäis googlettaa ja sitten vaan mettään kirveen kanssa! Pienestä pitää alottaa.


Hipon kanssa reenit jatkuu. Viime kisathan meni loistavasti. Tupla olis tullu, mutten halunnu... Kahesta radasta toinen voitettiin nollalla ja toisesta tuli hylky. Siitä olis tullu nolla kans, mutta pukkasin yhen hypyn väärältä puolelta. Vähiksen opissa ollaan käyty kerran, tosin oli räkää pää täynnä ja hyvä, että tolpillani pysyin. Otetaan uusiksi jonkun ajan päästä. Veikkolan hallissa ollaan edelleen käyty, purina-areena on käyttökiellossa sortumavaaran vuoksi. Löysin itseni HAUn hallituksesta ja sitä asiaa ollaan nyt puitu. Reklamaatio hallin rakentajalle on lähteny ja nyt ootellaan, mitä tapahtuu. Viikonloppuna kisataan KKK:n hallissa.


Vauvoja pukkaa kans. Viiestä tuttavaperheestä (miehen kamuja alunperin) kolmeen tulee vauva, eikä meitä lasketa niihin kolmeen :) Mahtavaa, että muutkin tekee muksuja lisää. Meän vauveli on jo 7kk ja iso poika. Ei liiku vielä muuta kuin taaksepäin, mutta istumassa pysyy jo melko hyvin. Lähes uskaltaa hetkeksi jo jättää istumaan, muttei ihan. Hampaita on kohta suu täynnä, taitaa olla 7 jo olemassa. Öisin syyään vielä pari kertaa (kai) ja iltaisin ei enää nukaheta syliin. Nyt on vajaa viikko harjoiteltu omaan sänkyyn nukahtamista. Alko oleen sellasta heilumista se sylissäolo, että nyt viiään omaan sänkyyn ja jään siien viereen lukemaan. Menee 5-10 minsaa yleensä nukahtamiseen, että harjoiteltavaa vielä on.

Ei kommentteja: