sunnuntaina, marraskuuta 25, 2007

Arki on taas palannu


Isi palas reissuiltaan päivän etuajassa, sai siis lennot vaihettua. Viikonloppuna piti tietty vähän vaan tehä töitä. Sillä aikaa me käytiin Kepan kanssa kattomassa naapurissa laukkakisoja. Sanoisinko, että hieman itämainen tunnelma siellä. Kaikki kylän puutarhurit ja työmiehet vietti siellä vapaapäiväänsä. Intialaiset perheet oli oikein retkitunnelmissa. Kaikilla viltit ja systeemit mukana siellä nurtsilla. Oli siellä muutama muukin valkonaama eksyny paikalle. Ei jaksettu ku yks lähtö kattoa, onneks niitä heppoja esiteltiin eutkäteen, että niistä näki muutaki ku parin sekunnin pätkän ohijuostessa. Kyllä siitä taas paljon kotona puhuttiin.

Iltapäivällä oli tarkoitus keritä kattomaan red bullin järkkäämää lenskarijuttua. Kyllä sinne kerittiinki, puoli tuntia ennen ku tapahtuman piti päättyä eikä nähty yhtään mitään. Kaikki oli jo ohi. Puisto oli kyllä ku pommin jäljiltä. Kaikki paikat täynnä roskaa. Kaapeliautorataanki oli ihan hillittömät jonot. Kaikki muutki oli just meän tapaan päättäny käyä vähän katteleen maisemia. 5 minsaa seistiin jonossa ja laskeskeltiin, että tunnin päästä saatettais päästä sinne aian toiselle puolelle.

Puiston vessajonossa oli kymmenen ennen mua. Just ku olin menossa veskiin siihen pyllähti paikallinen musliminainen täyessä pynttäyksessä, mustassa kaavussa ja huivissa. Nainen puhu arabiaa, näytti vuorotellen taivaalla kuuta ja välillä kelloa. Hänen siis piti päästä pesemään kätensä ennen rukoushetkeä. Veskistä tuli filsunainen ulos ja piti ovea mulle auki ja puski toista pois. Kaikilla meillä oli kupla ottassa ja olishan se nainen voinu katoa sitä kuuta ja kelloa ajoissa. Muutenkaan nämä kaapupukuiset ei liiaksi osaa jonottamisen taitoa.

Lauantaina ei kyllä saatu yhtään enempää aikaiseksi. Battutassa kävästiin syömässä ennen päikkyjä. Iltapäivällä piti mennä skandinaavisiin joulumyyjäisiin. Sitä koko paikkaa ei viime vuonna löydetty. Tänä vuonna sinne ei keritty. Lähettiin niin myöhään taas liikkeelle. Jäi siis hyvä joulumieli saamatta ja joulupukki näkemättä. Ei kyllä kieltämättä joulun tuntua vielä ilmassa ole. Huolimatta siitäkin, että kaupat pursuilee joulukuusia ja muuta krääsää. Kävästiin illalla hyperpandassa ruokaostoksilla ja sitte autoa viemään huoltoon. Oli tarkotus tulla taksilla kotiin, mutta kuten aina, volvokaupassa on joitain suomalaisia. Jakaannuttiin Nurmisten kahteen autoon ja kärryteltiin kotiin. He olivat siis tulleet hakemaan autoansa huollosta ja olivat kahella autolla liikkeellä.

Kertun yskä ja nuha alkaa ehkä pikkuhiljaa helpottaa. Viime yö meni jo yhellä herätyksellä. Keskellä yötä hokasin, että neiti laitto lukulampun päälle meän sängyn vieressä ja kömpi samaan sänkyyn. Vähän aikaa siinä pyöri ja ehotin siirtymistä omaan takasi. Siihen suostuttiin ja loppuyö meniki ilman herätyksiä.

Täytyy muuten kehasta nyt että Kepa puhuu jo kunnon lauseita. Yhtäkkiä tänään tajusin ku se höpötteli neljän viien sanan lauseita menemään. Pikkusen sanat menee vääriin järjestyksiin ja loppuosat sanoista on puuta heinää, mutta asia tulee ymärretyksi. Huvittavia on myös "ei jaksa", "ei muista" ja "en tiiä" -ilmaukset.

Ai niin, Quukille (äitin koira) on laitettu velipoika tilaukseen. Tulevan äitin juoksut onkin menny jotenki sekasi ja narttu on jo astutettu. Tammikuussa jos sopiva uros sieltä syntyy, muuttaa maaliskuussa Keminmaahan toinen malipoika kasvamaan. Eli vuojen päästä olis mullakin uus aginoviisi siellä oottamassa. Jos siis asuttais ees samassa maassa sen kanssa. Ainaki kesäisin vois sitten alkeita työstää. Tuskin siitä itelle agikoiraa tulee, välimatka olis kuitenki minimissään sellaset 700 kilsaa.
Koirillahan teipataan korvia jos ne halutaan saaha pysymään alhaalla. Ainaki jotkut uskoo, että sillä on vaikutusta. Täällä olen nyt nähny 2 lasta, joilla on korvat teipattu. En oo kysyny, että onko ne saman syyn vuoksi, että ne siis pysyisivät ei-niin-höröllä. Parempi uskoa, että ne on hörökorvaleikkauksen vuoksi. Jotenkin uskon kyllä ennemmin tuohon ensimmäiseen oletukseen. Kyllä omaki huomio kiinnitty Kertun korviin sillon vauva-aikana ja aattelin, että ne aikasessa vaiheessa leikataan, mutta nykyään en ees muista niitä korvia. Saa sitten itte joskus päättää, tehäänkö niille mitään.
Tämä ilta kuluukin taas BB:tä kattellessa ja miehen töistä tuomallaan (jos muistaa) ASB-lehellä. Nii ja ehkä ihan vähän facebookissa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ne rukousajat kyllä katsotaan auringosta eikä kuusta :D

Mukavaa viikkoa teille Tunisiasta.